Immáron negyedik alkalommal rendezték meg Móron a Fogyatékkal élők napját május 21-én, ahol a sérültek világába nyerhettek bepillantást az érdeklődők.

A Bice-Bóca Egyesület, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lamberg-kastély Kulturális Központ, valamint a Szociális Alapszolgáltatási Központ szervezésében valósult meg immáron negyedszerre a Fogyatékkal élők napja Móron, melynek május 21-én, 10 órától a Szent István Park és a Radnóti Miklós Általános Iskola adott helyet.

masok vagyunk_ logo

A szervezők fontosnak tartották, hogy közösen tegyünk azért, hogy ne egy elszigetelt réteg legyen a sérültek világa és egy külön szféra az ép embereké.

Az egész napos program lehetőséget nyújtott, hogy a fiatalok egymással együttműködve, a közös programok felszabadító és örömteli élményén és a különböző érzékenyítő feladatokon keresztül játékosan fedezzék fel egymás, nem is olyan különböző világát. Ezáltal a segítők is segítettekké, a falak egybeérő sík felületekké válhatnak.

Az ability pálya, kézműves foglalkozások, loikai játékok mellett hangterápiával, valamint zumba- és maradas bemutatóval is készültek a szervezők.

A nap célja az volt, hogy elősegítse az előítéletek, valamint a szociális gátak lebontását. Ez az alkalom egyben remek lehetőség volt a közös élmények szerzéséhez is.

Az eseményen két nem látó művész, Krizbai Teca, énekes és Krutzler Gergő, harmonikás is műsort adott. A nap végén pedig a NEMADOMFEL együttes koncertjével zárult a program.